Forum wagrowiecasg.forumoteka.pl Strona Główna wagrowiecasg.forumoteka.pl
Opis Twojego forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Prośba - LAPTOP I VISTA!

 
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum wagrowiecasg.forumoteka.pl Strona Główna -> Off-topic
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dziekss
WIDMO - Szeregowy


Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 776

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 5:01 pm    Temat postu: Prośba - LAPTOP I VISTA! Odpowiedz z cytatem

Mam taki problem:
Na laptopie mam zainstalowaną viste seryjnie i nie mogę się jej pozbyć, a że mam dosyć użerania się już z tym sytstemem chcę go wyinstalować i wrzucić Xp (mam legalnego na 3kompy). Niestety na normalnym kompie potrafie zrobić format itp., ale tutaj to przerasta moje możliwości. Czy znajdzie się ktoś, kto by zajrzał do mojego lapka i zrobił to?? Oczywiście odwdzięczę się.

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 4:40 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
jackub
WIDMO - Sierżant


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 2326

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 5:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

za mało parametróF słoneczko podaj markę i typ trza sterowniki sprawdzić czy do XP są.
_________________


Masz szanse pomóc nawet po ... --->>>www.transplantacje.org
Przemy?l, Zastanów si?, Pisz.
Uprzejmie prosz? o nie rozdawanie mojego numeru tel. kom. bezsensownie (np: doradc? finansowym)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dziekss
WIDMO - Szeregowy


Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 776

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 5:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Producent: HP
Procesor: Intel Celeron CPU 1,86GHz
Typ systemu: 32-bitowy system operacyjny
Pamięć RAM: 1,00GB

Dodane po 13 minutach:

na naklejce pod lapkiem:

product: Compaq 6720s
s/n: CNU7320SRD
p/n: GR720ES#AKD


Tyle wystarczy??

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Rzuf



Dołączył: 13 Gru 2006
Posty: 825

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 5:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No jak no? Zabootowanie z plyty XP, wywalenie partycji systemowej, stworzenie nowej i instalka XP nie daje rady?
_________________

"This is my rifle, this is my gun, this is for fighting , this is 4fun"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stachu
WIDMO - Starszy Kapral


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2366

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 5:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Płytka bootowalna XP, format everything, install Smile

Edit: Rzuf mnie ubiegł Razz

_________________

Realcap only, MP 300 Assault 400 Support 500 DM 600 BoltAction 700.
Ja Yeti!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dziekss
WIDMO - Szeregowy


Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 776

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 6:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spróbuje! mogą być problemy bo ta vista jest tutaj jakby na stałe! pod spodem mam jeszcze naklejkę od visty, przy uruchamianiu lapka jak kupiłem instalowała się z kompa bez płyt, potem robiłem tylko na 2 DVD kopie zapasową.

Dodane po 4 minutach:

p.s. Stanisławie jak tam mocowanie do lunety? Przydało się? Wink

Dodane po 22 minutach:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1370562.html mam dokładnie takie problem jak tutaj, tylko że tam piszą o jakimś programie nLite, a ja zielonego pojęcia o tym nie mam Very Happy Jacyś chętni co to ogarną?

_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jackub
WIDMO - Sierżant


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 2326

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 6:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

stery na pena i jehane jak wyżej
_________________


Masz szanse pomóc nawet po ... --->>>www.transplantacje.org
Przemy?l, Zastanów si?, Pisz.
Uprzejmie prosz? o nie rozdawanie mojego numeru tel. kom. bezsensownie (np: doradc? finansowym)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stachu
WIDMO - Starszy Kapral


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2366

PostWysłany: Pią Mar 05, 2010 11:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Montaż lunety oddam ci przy najbliższej okazji, już włożyłem do kurtki. Niestety nie pasuje.
_________________

Realcap only, MP 300 Assault 400 Support 500 DM 600 BoltAction 700.
Ja Yeti!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Lemonvip
WIDMO - Kapral


Dołączył: 07 Lis 2006
Posty: 2122

PostWysłany: Sob Mar 06, 2010 12:32 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie trzeba usówać visty by zapodac xp
zainstaluj xp a partycje z vistą zostaw, bedziesz mial do czego wracac jak przyjdzie legalności czas
jak nie dajesz rady, dzwon i podrzucaj sprzęt zrobię Ci to.

Dodane po 2 minutach:

czasem jest tak że jeśli lapek wychodzi z fabryki z wista to nie ma sterów do xp, i trzeba kombinować (część toschib, hp częśc seri dv5, i inne),
głównie chodzi o karty dzwiękowe, modemy, sieciówki. ale przeważrni daje sie przeszczepić z innych modeli

a jesli chodzi o nlite to dlatego że niemasz sterów do saty , można to załatwić na 2-3 sposoby: albo ustawić w biosie przy dyskach sata to IDE
albo wkomponować programem nlite, stery do saty w instalke xp, najlepiej od razu z sp3 (wtedy potrafi sam poprawnie zainstalowac stery do kart dzwiekowych z HD audio), albo spóbować podac stery do saty z dyskietki na usb
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wachu



Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 32

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 9:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jutro mam wolne, odezwij sie do mnie podjedz z lapćwokiem i opanujemy sprawe.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
dziekss
WIDMO - Szeregowy


Dołączył: 04 Sty 2008
Posty: 776

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 9:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

thx Panowie Smile Już się z tym uporałem Very Happy Dograłem sterowniki SATA do płyty z XP, potem w biosie ustawiłem żeby pierwsze botował z płyty. Następnie format dysków, partycję recowery z vistą też wykasowałem, co by śladu po tym świństwie nie było - mam całe recowery na dwóch płytach DVD zgrane. Potem instalacja windowsa Xp, no i dogrywanie sterowników, naszczęście na stronie HP są wszystkie do modelu Compaq 6720s. Większość sterów pasowała z tych co się zgrały z win xp, głownie trza było wgrać modem, dzwięk, sterownik ekranu i ethernet + plus kilka innych które były ale dla lepszej pracy dograłem dokładnie dla tego modelu. Teraz lapek chodzi o wiele lepiej, nic nie muli, no i w ogóle nie cierpię visty! Lapek ma 3 lata, ale do pisania prac i podstawowych zastosowań narazie wystarcza mi w zupełności.
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
The_PiotREX



Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2409

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 9:25 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gratuluję Very Happy
_________________
L?kliwy stokro? umiera przed ?mierci?, m??ny kosztuje jej tylko raz jeden.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 03 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Sob Gru 03, 2016 4:40 pm    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wachu



Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 32

PostWysłany: Wto Mar 09, 2010 11:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobra Robota:) dla chcacego nic .... Wink
_________________
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum wagrowiecasg.forumoteka.pl Strona Główna -> Off-topic Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group