Forum wagrowiecasg.forumoteka.pl Strona Główna wagrowiecasg.forumoteka.pl
Opis Twojego forum
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

wolnoładowarka!!!!
Idź do strony 1, 2  Następny
 
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum wagrowiecasg.forumoteka.pl Strona Główna -> Zbrojownia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maku
Site Admin


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 4142

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2007 6:47 pm    Temat postu: wolnoładowarka!!!! Odpowiedz z cytatem

Ma ktoś może wonoładowarkę ładującą baterie 9,6v?? potrzeuje dosłownie na 2-3 godzinki
_________________
".stay out of the road
if you want to grow old."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sylwia



Dołączył: 04 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 04, 2016 2:59 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
ChaosAhriman



Dołączył: 26 Sie 2007
Posty: 13

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 6:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

apropo wolnoladowarek nie wiecie moze ile czasu trzeba ladowac akumulator 2000 mAh ?? 8,4 V
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łyplok



Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 1342

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 8:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mój 3300mAh 9.6v ładuję 30h na mojej ładowarce Razz
_________________
- Co robimy Panie Kapitanie?
- Napier***my!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
maku
Site Admin


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 4142

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 8:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak na ładowarce jest napisane np 200MhA to dzielisz pojemnoś baterii przez 200 i wychodzi 10godzin
_________________
".stay out of the road
if you want to grow old."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
The_PiotREX



Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2409

PostWysłany: Czw Gru 20, 2007 10:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maku napisał:
200MhA to dzielisz pojemnoś baterii przez 200 i wychodzi 10godzin


Co to za parametr ładowarki? Miligodzino ampery? Czyli co? 0,001 h * 1A? A może prąd ąłdowarki? I do cholery dlaczego przez 200? Shocked Nie rozumiem :/

Dodane po 1 minutach:

PS. i wcale nie jestem czepliwy. Moze w tym bełkocie jest jakis głębszy sens, tyle że jest to tak skomplikowane ze nie rozumiem Sad

_________________
L?kliwy stokro? umiera przed ?mierci?, m??ny kosztuje jej tylko raz jeden.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maku
Site Admin


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 4142

PostWysłany: Pią Gru 21, 2007 12:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po pierwsze nie bełocie, możliwe zę nie mam racji, nie twierdze żę jestm nieomylny.
Tak mnie kiedyś poinstruował znajomy elektronik: jeśli na ładowarce jest napisane 200mAh to znaczy że tyle wynosi jej prąd ładowania i przybliżeniu baterię o pojemności 200 będzie ładowała godzinę. Stąd wniosek że jeśeli bateria ma 2000 pojemnośći to taką łądowakrą trzeba ją łądować 10h

_________________
".stay out of the road
if you want to grow old."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
The_PiotREX



Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2409

PostWysłany: Pią Gru 21, 2007 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No to ejst juz bliższe prawdy Smile
Ale na ałdowarce raczej nie pisze mAh tylko mA. Po zatym ty podales przyklad dzileneia 200 / 200 i wyszlo ci 10h. Ale spoko , i tak cie lubie :p

No i of coz wypadlaoby uwzglednic straty energii an cieplo dla prawie pelnej baterii (w zaleznosci od pradu ladowania, powiedzmy 5%).

_________________
L?kliwy stokro? umiera przed ?mierci?, m??ny kosztuje jej tylko raz jeden.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jackub
WIDMO - Sierżant


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 2326

PostWysłany: Pią Gru 21, 2007 9:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

oj oj Laughing Cool

lepiej podaj pełna definicje ładowania aniżeli poporawiać cały czas innych Wink

a 200 / 200 w tekscie powyższym wyszło 1 H

_________________


Masz szanse pomóc nawet po ... --->>>www.transplantacje.org
Przemy?l, Zastanów si?, Pisz.
Uprzejmie prosz? o nie rozdawanie mojego numeru tel. kom. bezsensownie (np: doradc? finansowym)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maku
Site Admin


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 4142

PostWysłany: Sob Gru 22, 2007 4:46 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

maku napisał:
jak na ładowarce jest napisane np 200MhA to dzielisz pojemnoś baterii przez 200 i wychodzi 10godzin


a pojemność baterii o której była mowa to była 2000,więc 2000/200 daje 10 co nie?:>

_________________
".stay out of the road
if you want to grow old."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
The_PiotREX



Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2409

PostWysłany: Sob Gru 22, 2007 9:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mea culpa Maciuś. mea maxima culpa. Przeczytalem "dzielisz przez pojemnosc baterii 200" po prostu te mAh mnie zmyliły i sie pomerdalo i myslalem ze napiecie aldowanai chcesz przez pojemnsoc dzielic. Przepraszam i zwrcama honor <rzuca_duza_paczka_w_Maka>
....
Ojej! Ale niezdara ze mnie, paczuszka sie potkłukła Rolling Eyes

_________________
L?kliwy stokro? umiera przed ?mierci?, m??ny kosztuje jej tylko raz jeden.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
jackub
WIDMO - Sierżant


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 2326

PostWysłany: Sob Gru 22, 2007 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

The_PiotREX napisał:
Ojej! Ale niezdara ze mnie, paczuszka sie potkłukła Rolling Eyes


Cool Cool Cool Laughing Laughing Laughing Cool Cool Cool

miejmy nadziejeze nastepnym razem bedzie lepiej Twisted Evil Laughing Cool Smile Razz

_________________


Masz szanse pomóc nawet po ... --->>>www.transplantacje.org
Przemy?l, Zastanów si?, Pisz.
Uprzejmie prosz? o nie rozdawanie mojego numeru tel. kom. bezsensownie (np: doradc? finansowym)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
stachu
WIDMO - Starszy Kapral


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2366

PostWysłany: Sob Gru 22, 2007 3:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taki offtop
pracuje na infolinii techniczej
i koleś czytając statystki z pinga:

"odpowiedź z 195.114.... czas 25 minut na sekunde" Very Happy

musiałem wyciszyc słuchawke Very Happy

_________________

Realcap only, MP 300 Assault 400 Support 500 DM 600 BoltAction 700.
Ja Yeti!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
maku
Site Admin


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 4142

PostWysłany: Sob Gru 22, 2007 3:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o chuj, nie wiem czy bym się powstrzymał do śmiechu:DVery Happy
_________________
".stay out of the road
if you want to grow old."
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Łyplok



Dołączył: 16 Wrz 2006
Posty: 1342

PostWysłany: Nie Gru 23, 2007 4:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiara, która tam pracuje musi być naprawdę twarda psychicznie, żeby nie zaśmiać się w słuchawkę Very Happy
_________________
- Co robimy Panie Kapitanie?
- Napier***my!!!!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Sylwia



Dołączył: 04 Gru 2016
Posty: 67

PostWysłany: Nie Gru 04, 2016 2:59 am    Temat postu: Forumoteka.pl Odpowiedz z cytatem



Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
stachu
WIDMO - Starszy Kapral


Dołączył: 03 Wrz 2006
Posty: 2366

PostWysłany: Nie Gru 23, 2007 5:35 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dude... historii bez liku. najsłynniejsza to chyba jak ktoś mówi babce "prosze zamknąć wszystkie okna..." słychać jak ktoś gdzieś idzie, po chwili w słuchawce "balkon też?"

kiedyś podobno zadzwoniły zakonnice i miały błąd 666 na modemie Twisted Evil

w sumie na naszym forum jest dział "teksty klientów" zarzuce kilka Razz

Cytat:

ja mialem tylko jedna madrosc klienta z poznania z kancelari adwokackiej:
-czy moze pan znalesc ikone internet adsl na pulpicie?
-panie jakim pulpicie?! ja sie zajmuje zabojstwami a nie pulpitami! wiec przyjdzie ktos do mnie i naprawi mi to gowno czy nie?!"

Telefon sprzed kilku minut , dzwoni klient kazalem mu przepiac modem do innego portu usb i restnac kompa , juz wszystko zrobil zalogowal sie do systemu az nagle pada zdanie :
-ku..a , pies mi przeszedl obok komputera i mi sie wylaczyl , jeb..y pchlarz!

Na Telemorele (Tele2) zadzwonił klient z prośbą, aby Tele2 przyjechało zabarć słup z pola, bo mu się przewrócił i nie może ciągnikiem przejechać....

Pamiętam jak w tepsie pewien starszy jegomość wprowadził mnie w osłupienie, opisując jak się łączy ze swoją neostradą. Uruchamiał sobie dialupa, wpisywał numerek 0202122 nazwe użytkownika ppp (wdzwonka), coś tam cykało i się łączył. I robił tak zawsze przy czym neo miał od kilkunastu miesięcy

Wszyscy już chyba znają historię z TP, gdzie pewien pan oglądał sobie stronę http://www.neostrada.pl przez dobre 1,5 miecha i nie wiedział, że jest coś takiego jak google.pl, onet.pl itp. Konsultantka uczyła go wpisywać adres strony w przeglądarce. Komentowal to txtem, ze on juz caly internet przeczytal

Zapewne wszyscy z tepsy pamietaja pana, ktory co tydzien jezdzil na targ, kupowal tam termometry rteciowe, zbijal je i polewal rtecia livebox`a, dzieki czemu mial zasieg 5km i cala wies miala internet od pomyslowego informatyko-chemika.

"-Traktor nam na polu stanal...
-A co sie stalo konkretnie?
-No kolo odpadlo!
-...bosh.."

-Proszę zrestartować laptopa
-o, to chwila, bo muszę taki drucik znaleźć
-słucham???
-no bo tam pod laptopem jest taka dziurka i tam wtykam
....no coment

po ponad 30 minutach proby polaczenia sie z netem klient stwierdzil :
- jak teraz nie bedzie dzialac to was chyba na bramach miasta powywieszam...

rozmowa sprzed kilku dni :
ja - prosze wejsc w menu start i wybrac opcje uruchom
klient - prosze do mnie nie mowic jak do laika , ja jestem po 4 latach studiow informatycznych !
(swoja droga pierwszy raz slysze zeby takie studia trwaly 4 lata...) prosze do mnie mowic jak do informatyka !
Mysle sobie ok , no to mu pokaze
-prosze dostac sie do okna systemowego i spingowac po urlu nasza strone...
chwila ciszy po czym klient sie rozlaczyl

-bo ja mam komputer w Netii...i wczoraj mi działa i internet i komputer a dziś sie nie chce nic włączyć...i lampki na modemie sie nie pala..
* a czy uruchomiła pani komputer ponownie ??
-nie bo mi sie nic nie chce włączyć ani modem ani komputer, ale ja sprawdzałam kabelki i podociskałam wszystko i nic modem sie nie świeci, komputer nie działa
*ale proszę pani pani musi uruchomić komputer zeby modem mógł działać i żeby włączyć internet
-no ja wiem bo ja mam komputer w netii i on nie chce sie włączyć i co ja mam zrobić i modem tez sie nie pali....
*alr proszę pani proszę włączyć komputer...
-ale ja nie mogę,kabelki podociskałam i nic nie chce sie włączyć..

albo :
jaki ma pan system 0peracyjny:
-internet Explorer...

dzwoni do mni klient z 680 i oburzonym glosem rzada pomocy...no to pytam sie czy ma mikrofiltry wpiete przed telefonem , klient twierdzi ze tak . prosze o opisanie w dikladny sposob jak to zrobil , klient :
-przed domem mam slup no to wzialem drabine i poszedlem , podalczylem sie no i jest , tylko nie rozumiem czemu nie dziala??

Infolinia zamówieniowa usług internetowych TP:
Klientka: Dobry wieczór, bo ja nie wiem jak się składa kanapę, co ją dzisiaj kupiłam...
Konsultantka: Nie rozumiem, jaką kanapę?
Klientka: No ta co ją w Ikei dzisiaj kupiłam i nie potrafię jej złożyć
Konsultantka: Ale dodzwoniła się Panie na infolinie TP... dlaczego w sprawie kanapy do nas Pani dzwoni? Proszę się skontaktować z tymi co ją Pani sprzedali...
Klientka: No ja zadzwoniłam, bo wzięłam rachunek i tam był numer, to dzwonie...
Konsultantka: A co to był za rachunek?
Klientka: No za telefon
Konsultantka: No to proszę poszukać jakiegoś innego numeru ale na rachunku za kanapę i tam zadzwonić...

-Prosze pana ja jestem ważnym klientem, co miesiąc po 5 tysięcy zlotych zostawiam w netii, mam 15 numerow telefonow i internet a tak sie mnie traktuje ? Mnie tu zaraz szlak jasny trafi i umre na zawal i bede was po nocach wszystkich straszyć !
-no dobrze, prosze powiedziec jaki blad występuje
-797
-prosze przepiąć modem i zrestartować komputer
-no dziala, dziekuje dowidzenia

- mam u was internet 6 Milonów.... tzn place za 6 Milonów, tak naprawdę to nie mam nawet 1 Milona!!!!

wczoraj klient zadzwonił do mnie klient, który stwierdził że, maile dochodzą mu tak wolno jakby listonosz rowerem przez Pekin je wiózł... cóż za wyobraźnia

- Teraz prosze wejsc w Moj Komputer...
- Ale co? Jak?! Ja mam... w pani komputer wejsc?! No jak ja... ?!

Dzwonie z CTT do klientki pytam czy internet działa ona:
- no działa, ale tak wolno działa ten komputer..
Faktycznie babka miała nowy komputer a uruchamiał sie 8 min, wpisujemy netstat i ujawniła sie cala masa wiruskow.... tłumaczę klientce ze ma wirusy a ona taki text....
- wie pani ze to całkiem możliwe ze są te wirusy, bo wie pani ze ja mam internet od niedawna i mnie interesują nowe rzeczy i wchodzę sobie na strony erotyczne i ściągam te porno filmiki... trochę tak z ciekawości i dlatego ze są inne i fajne.... teraz jak mam komputer i internet w domu to mogę to robić, a wcześniej korzystałam z internetu u znajomych i wie pani przecież ich nie poproszę o to, czy mogę wejść na takie erotyczne stronki....
Dobrze, to ja zaniosę laptopa do informatyka żeby mi wyczyścił ten komputer z wirusów i zainstalował tego antywirusa i jak nie będzie działać to zadz [...]
Ale potem dalej będę mogla ścigać te filmiki????

Do mnie dzwonił koleś z Urzędu Miejskiego w Łodzi. Nieśmiałym głosem zapytał czy blokujemy dostęp do http://www.xlasski.pl...
Poradziłem mu żeby pogadał ze swoim szefem, on bedzie coś więcej wiedział... W tym momencie "coś" go rozłączyło

klientka: ...bo mmm mam telefon w telewizji polskiej...
konsultant: tzn. ma Pani na myśli telefon w telekomunik. polskiej ?!...

- gdzie jest kod aktywacyjny?
- zalacznik e punkt 4
- nie mam zalacznika f
- zalacznik e jak ewa
- juz mowilem, nie mam zalacznika f
- zalacznik e emila
- nie ma czegos takiego
- zalacznik e jak emulsja
- aaa Eeee trzeba bylo tak od razu... to jaki to mial byc punkt?
// khhh... swojej drugiej córce dam Emulsja

konsultant dyktując parametry:
...F jak franciszek, S jak... eee Stalin...

-po prawej stronie ma Pani dział narzędzia, w 1/4 wysokości strony, a w nim aktywacja usługi dostępu do internetu
-ale po mojej prawej czy pana?
odruchowo się rozejrzałem:P

rozmowa konsultanta z koordynatorem:
-konsultant: Wytłumacz mi, jak to możliwe, żeby w Wawie nie dało rady świadczyć pięćsetdwunastki, bo ja tego nie rozumiem...
-koordynator: A widziałeś ty kiedyś internet na wsi?

Ja:Poprosze o numer telefonu na ktory zajerestrowana jest usluga.
Klient:Jesus man!! to mnie zagiales , zaraz skoluje.
Po kilku minutach rozmowy:
Ja:w celu dodatkowej weryfikacji poprosze o numer pesel i numer dowodu osobistego.
Klient:Fu..k me !! zaraz sie ojca zapytam...
Przy pierwszej nieudanej probie polaczenia:
Klient:Jesus christ , nie dal rady..
przy drugiej probie:
Klient: Petarda!!polaczylo , dzieki wielkie stary , milego wieczoru !!

k:no ja tutaj zonie wytlumaczylem jak krowie na rowie jakie lampki na routerze ma sprawdzac jakby ktos dzwonil wiec jak najbardziej mozna. ale pan wie jak z tymi kobietami. wie pan dlaczego kobieta ma jeden zwoj nerwowy wiecej od konia?
ja: no nie wiem
k:no bo od kury to wiadomo, zeby nie srala na podloge, ale od konia pan wie?
ja:<smiech> no nie mam pojecia
k: zeby jak myje podloge wody z wiadra nie pila

Na odsłuchu Tele2 :
-czy wyraża Pan zgodę na przetwarzanie danych osobowych?
-nie
-proszę Pana, ale ja muszę usłyszeć słowo "tak"
-tak

"Dzien dobry. Ja pracuje przy realizacji serialu Pitbul i krecimy taki odcinek gdzie gosc wchodzi do budki telefonicznej... Czy jest u was mozliwosc wynajecia takiej budki na caly dzien?"

- Moge sie dowiedziec w jakis sposob modem jest podpiety do ganiazdka telefonicznego?
- Telefonicznie.
-..... No dobrze a moglbym sie dowiedziec gdzie w takim wypadku znajdua sie podpiete mikrofiltry?
- Pod biurkiem.

- Prosze mi powiedzieć jak ma pani podpięte mikrofiltry?
- Tak.
- Proszę pani, ale gdzie ma pani podpięte mikrofiltry?
- Tak.
- (powoli i wyraźnie) JAK MA PANI PODŁĄCZONE MIKROFILTRY?!?
- Tak.


aha, co do warszawiaków, mega często zdarza sie coś takiego:

- poproszę pański numer telefonu...
- numer XX...
- a kierunkowy?
- kierunkowy? 22 oczywiscie

jak koleś po prosbie o numer z kierunkowym nie podaje kierunkowego to na 99% jest to warszawiak. myślą że są centrum wszechświata czy coś... a najlepsze że jak sie sprawdza w systemie miejscowość takiego delikwenta to jest to oczywiście jakaś wiocha pod warszawą...

maku sory za rozmywanie tematu Razz

_________________

Realcap only, MP 300 Assault 400 Support 500 DM 600 BoltAction 700.
Ja Yeti!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:   
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum wagrowiecasg.forumoteka.pl Strona Główna -> Zbrojownia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Możesz dodawać załączniki na tym forum
Możesz ściągać pliki na tym forum




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group